dfc934bf3fa039941d776aaf4e0bfe6

Најсеопфатни ЧПП за градежни прицврстувачи во 2024 година

Во апликациите, прицврстувачите може да имаат проблеми со квалитетот поради многу причини, што лесно може да доведе до несреќи или да предизвика оштетување на машините или инженерството, што влијае на севкупните нормални перформанси. Површинските дефекти се еден од најчестите проблеми со квалитетот на прицврстувачите, кој може да се манифестира во различни форми како пукнатини, вдлабнатини, брчки, исеченици, оштетувања итн.

Како да се процени квалитетот на прицврстувачите од површината?

Може да се процени според пукнатините на површината на прицврстувачот. Постојат многу видови на пукнатини на површината на прицврстувачите, кои обично се предизвикани од различни причини. Пукнатините за гаснење се предизвикани од прекумерен термички стрес и напрегање за време на процесот на термичка обработка, а пукнатините за ковање може да се генерираат за време на процесот на сечење или ковање. Ковањето пукнатини и пукнатините за стрижење, исто така, може да предизвикаат дефекти како што се пукнатини на ковање и пукнатини на стрижење за време на процесот на ковање.

Вдлабнатините се предизвикани од чипс или бруси за стрижење или 'рѓа слоеви на суровини. Ако не се отстранат за време на процесот на ковање или вознемирување, тие ќе останат на површината на прицврстувачот. Не само за време на процесот на преработка, дефектите на самите суровини или несоодветното однесување на други врски, како што е транспортот, лесно може да предизвикаат влијание врз прицврстувачите од надворешни фактори и да предизвикаат вдлабнатини, гребнатини и засеци.

градежни спојници, градежни спојници, ЧПП за градежни спојници, 12,9 прачки со навој

Кои се опасностите ако квалитетот на прицврстувачите не ги исполнува стандардите?

Недоволна носивост на прицврстувачите, абење, деформација, дефект на материјалот и други проблеми може да предизвикаат паѓање на прицврстувачите, загрозувајќи ја безбедноста на опремата или инженерските проекти. Дополнително, поради влијанието на околината врз прицврстувачите, доколку квалитетот не ги задоволува стандардите, веројатно ќе се појави корозија, фрактура од замор и други појави.


Време на објавување: 26.06.2024
  • Претходно:
  • Следно: