dfc934bf3fa039941d776aaf4e0bfe6

Што треба да се провери при тестирање на квалитетот на прицврстувачите?

Кои завртки треба да се проверат? методи за проверка на завртки

Инспекцијата на квалитетот може да се изврши од повеќе аспекти како што се готовиот затегнувач на завртките, тестот за замор, тестот на цврстина, тестот на вртежен момент, завршената цврстина на истегнување на завртките, облогата на завртките, длабочината на декарбуризираниот слој итн. може да биде неопходно за да се процени перформансите на посебните индикатори или индикаторите мора да ги исполнуваат барањата што ги надминуваат оние наведени во обичните стандарди.

Зајакнувањето на контролата на квалитетот на суровините што се користат за прицврстувачите е исто така особено критичен чекор. Прицврстувачите од различни типови и намени имаат различни специфични барања за материјали. Без разлика кој материјал се користи, соодветната суровина мора да се избере според карактеристиките и барањата за изведба на производот.

Кои завртки треба да се проверат?, проверени завртки, инспекции на завртки, производител на завртки, завртка за завртки

Како да се намали неквалитетниот квалитет на прицврстувачите?

завртки за прицврстување на прицврстувачите Инспекција и контрола на квалитетот

За да се намалат низата проблеми предизвикани од дефекти во квалитетот на прицврстувачите, треба да се зајакне научната проверка на прицврстувачите и да се користат научни методи за да се обезбеди квалитетот на прицврстувачите. Инспекцијата и контролата на квалитетот на прицврстувачите треба да се засноваат на реалноста. Постојат разлики во барањата за изведба на производите за прицврстување во различни области, а специфичните стандарди за имплементација се различни, па затоа треба да има различни акценти при проверката.

Не само тоа, другите димензии и геометриските толеранции на завртките, навртките и подлошките со висока цврстина за челични конструкции се исто така различни од техничките барања на високоцврстите сврзувачки елементи за силата на ветерот, што е исто така поврзано со методите за површинска обработка кои вообичаено се користат за прицврстувачи со висока јачина за енергија од ветер.


Време на објавување: 26.06.2024
  • Претходно:
  • Следно: