Ta'iala mo tagata fefa'ataua'iga i fafo - o le lisi sili ona atoatoa o tausamiga taua ia Iuni?

tausamiga ia Iuni i Malaysia Iuni 3

Aso soifua o Yang di-Pertuan Agong

O le Tupu o Meleisia e masani ona taʻua o le "Yangdi" poʻo le "Ao o le Malo", ma o le "Aso Fanau a Yangdi" o se aso malolo na faʻatuina e faamanatu ai le aso fanau o le Yang di-Pertuan Agong o Meleisia.

tausamiga ia Iuni i Suetena Iuni 6

Aso o le Atunuu

E faamanatu e le au Suetena lo latou Aso Malosi ia Iuni 6 e faamanatu ai mea na tutupu i le talafaasolopito e lua: Na filifilia Gustav Vasa e avea ma tupu ia Iuni 6, 1523, ma na faatinoina e Suetena lona faavae fou i le aso lava lea i le 1809. fa'afiafiaga fa'afiafia ma isi auala.

tausamiga ia Iuni, tausamiga ia Iuni 2024, fa'amau fa'amau taula

Iuni 10

Aso Potukale

O le Aso Fa'alenu'u a Potukale o le fa'amanatu lea o le maliu o le fatusolo lotonuu Potukale o Luis Camões.

Iuni 12

Shavot

O le aso lona 49 ina ua mavae le aso muamua o le Paseka, o le aso lea e faamanatu ai le mauaina e Mose o “Poloaiga e Sefulu”. Talu ai o lenei tausamiga e fetaui lelei ma le seleselega o saito ma fua, ua taʻua ai foi o le Tausamiga o le Seleselega. O se tausamiga fiafia lenei. E teuteu e tagata o latou fale i fugalaau ma aai i se taumafataga manaia o aso malolo i le po a o lumanai le tausamiga. I le aso o le tausamiga, e taulotoina ai le “Poloaiga e Sefulu”. I le taimi nei, o lenei faʻamanatuga ua faʻavaeina ma avea ma tausamiga a tamaiti.

Iuni 12

Aso o Rusia

Iā Iuni 12, 1990, na talia ai e le Konekeresi Muamua a Sui Tofia o le Malo o Rusia le Tautinoga o le Pule Silisili Ese o le Malo o Rusia. I le 1994, na fa'aigoaina ai lenei aso o le Aso Tuto'atasi o Rusia. Ina ua mavae le 2002, sa taʻua foi o le "Aso Rusia".

Iuni 12

Aso Fa'atemokalasi

O Nigeria e iai se aso malolo fa'ale-malo e fa'ailogaina ai lona toe fo'i atu i pulega fa'atemokalasi i le mae'a ai o se vaitaimi umi o pulega a le militeri.

Iuni 12

Aso Tutoatasi

I le 1898, na faalauiloa ai e tagata Filipino se tetee tele a le atunuu e tetee atu i pulega faa-kolone a Sepania ma faalauiloa ai le faavaeina o le uluai malo i le talafaasolopito o Filipaina ia Iuni 12 o lena tausaga. O le aso lenei o le National Day o Filipaina.

Iuni 17

Eid al-Adha

Ua lauiloa foi o le Tausamiga o Taulaga, o se tasi lea o tausamiga sili ona taua mo Mosalemi. E faia i le aso 10 o Tesema o le kalena Islama. E taʻele ma fai o latou ofu sili ona lelei, faia sauniga, asiasi le tasi i le isi, ma fasi povi ma mamoe e fai ma meaalofa e faamanatu ai le aso faamanatu. O le aso a o lumanaʻi le Eid al-Adha o le Aso Arafat, o se tausamiga taua foi mo Muslims.

Iuni 17

Hari Raya Haji

I Sigapoa ma Meleisia, o le Eid al-Adha e taʻua o Eid al-Adha.

Iuni 24

Aso o le tautotogo

Midsummer o se tausamiga faʻaleaganuʻu taua mo tagata nonofo i Europa i matu. O se aso malolo lautele i Tenimaka, Finelani ma Suetena. E faamanatuina foi i Europa i Sasae, Europa Tutotonu, United Kingdom, Aialani, Iceland ma isi nofoaga, ae maise lava i Europa i Matu ma Peretania. I nisi nofoaga, o le a fausia e tagata o le lotoifale se pou o le ogatotonu o le taumafanafana i lenei aso, ma o pati afi o se tasi lea o gaoioiga taua.


Taimi meli: Iuni-03-2024
  • Muamua:
  • Sosoo ai: